دوره 1401، شماره 205 - ( 1-1401 )                   جلد 1401 شماره 205 صفحات 82-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

علائی مانی، خورسند مطلق اصفهان ریحانه، رمضان پور فینی محمدرضا. ارائه یک روش زمان‌بندی تحمل‌پذیر خطای گردش کار با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی فاخته تطبیق‌پذیر و تکنیک خوشه‌بندی وظایف در محیط رایانش ابری. ماهنامه علمی اکتشاف و تولید نفت و گاز. 1401; 1401 (205) :64-82

URL: http://ekteshaf.nioc.ir/article-1-3434-fa.html


1- گروه مهندسی کامپیوتر، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
2- گروه مهندسی کامپیوتر، واحد دولت‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3- گروه مهندسی کامپیوتر، واحد مبارکه، دانشگاه آزاد اسلامی، مبارکه، اصفهان، ایران
چکیده:   (275 مشاهده)
مدل‌های گردش کار، فرایندی است که شامل یک سری مراحل است که پیچیدگی اجرا و مدیریت برنامه‌ها را ساده می‌کنند. درواقع  گردش کارهای علمی  در حوزه‌های مختلف از منابع توزیع‌شده برای دسترسی ، مدیریت و پردازش حجم زیادی از داده‌ها استفاده می‌کنند. لذا پردازش و مدیریت چنین مقادیر زیادی از داده‌ها نیاز به استفاده از یک مجموعه توزیع‌شده از امکانات محاسباتی و ذخیره‌سازی دارد. پیشرفت‌های اخیر در فن‌آوری‌های مجازی‌سازی و رشد سریع خدمات رایانش ابری، روش جدیدی را در محاسبات توزیع‌شده برای استفاده از منابع موجود در جهت محاسبات گردش کارهای علمی معرفی کرده است. ازاین‌رو، موضوع زمان‌بندی برای اجرای برنامه‌های کاربردی مقیاس وسیع ضروری  هست. البته با رشد مقیاس و پیچیدگی برنامه‌های کاربردی علمی، تعداد خرابی‌هایی که احتمالاً رخ می‌دهند زیاد خواهد شد و یک اثر نامطلوبی روی اجرای برنامه‌های کاربردی مقیاس وسیع می‌گذارد. ازاین‌رو، موضوع زمان‌بندی تحمل‌پذیر خطا برای اجرای برنامه‌های کاربردی مقیاس وسیع ضروری هست. همچنین به اثبات رسیده است که استفاده از خوشه‌بندی وظایف  در محاسبات گردش کارهای علمی باعث کاهش سربار اجرای عملیات و بهبود محاسبات در وظایف گردش کار علمی بر روی منابع توزیع‌شده خواهد شد. بنابراین در این مقاله یک روش زمان‌بندی تحمل‌پذیر خطای گردش کار با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی فاخته تطبیق‌پذیر در محیط رایانش ابری با استفاده از تکنیک خوشه‌بندی وظایف ارائه می‌گردد. فاخته‌ها با بهره‌برداری از لانه پرندگان دیگر با قرار دادن تخم‌ها در آن لانه‌ها تولیدمثل می‌کنند. نتایج آزمایش در مقایسه با تکنیک‌های موجود، برتری روش پیشنهادی را ازنظر بهینه‌سازی و کاهش زمان اجرا، هزینه کل و مصرف انرژی نشان داده و همچنین نتایج مطلوبی را در  کنترل سربار و افزایش سطح دسترس‌پذیری ارائه می‌نماید.
متن کامل [PDF 1653 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مباحث ویژه
دریافت: 1402/1/20 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی- ترویجی اکتشاف و تولید نفت و گاز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Exploration & Production Oil & Gas

Designed & Developed by : Yektaweb